Σάββατο, Φεβρουαρίου 21

πέτρα, ψαλίδι, χαρτί

Γιώργος Μπότσος
ΠΕΤΡΑ, ΨΑΛΙΔΙ, ΧΑΡΤΙ
τα δικαιώματα του παιδιού σε κόμικς
Μεταίχμιο, 2006


"Η Πέτρα έχει την ηλικία της Γης. Έχει καεί πολλές φορές. Κάθε της χαραγματιά μιλάει για ποταμούς από δάκρυα, για θάλασσες από αίμα. Γύρω από την Πέτρα είναι τυλιγμένο το Χαρτί. Είναι γεμάτο ψέματα, λάθη και αδικίες. Το Ψαλίδι είναι το δίκιο μας για να κόψουμε το Χαρτί και να ελευθερώσουμε τη Γη."


Ο Λευτέρης θέλει να πετάξει μαζί με ένα σμήνος πουλιά που ονειρεύτηκε, αλλά δεν έχει φτερά, μόνο το ποδήλατο του. Έτσι ξεκινάει το ταξίδι του, ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα και αναπάντεχες συναντήσεις με παιδιά απ όλο το κόσμο Μέσα απο το παιχνίδι τους μιλάνε για την Ελπίδα τους, τους φόβους τους και διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Ένα βιβλίο θησαυρός στα χέρια μας. Γεμάτο όνειρα και αλήθεια. Εμπνευσμένο από τη σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (όλο το άρθρο αναλυτικά βρίσκεται στο τέλος του βιβλίου) ο συγγραφέας μα ταξιδεύει και μας ευαισθητοποιεί μέσα από τις λέξεις και τη ζωγραφική των κόμικ.

2 σχόλια:

librarian είπε...

Φαίνεται εξαιρετικό. Μπράβο για την επιλογή. Από το εξώφυλλο, από τον τίτλο, από όσα γράφεις φαίνεται πολύ καλό.
Βιβλία χωμένα στα ράφια που δε διαφημίστηκαν, δεν ακούστηκαν ίσως και να μην παρουσιάστηκαν αυτά τα βιβλία αξίζουν διπλά.

Βαγγέλης Μπέκας είπε...

Τόσο οι ιστορίες, όσο και τα σχέδια του βιβλίου, ανοίγουν άλλους ορίζοντες στο παιδικό φαντασιακό!