Δευτέρα, Ιουνίου 9

βρώμικος κόσμος

Charles Bukowski
βρωμικος κόσμος
μετφρ¨Γ. Μπλάνας, Ε. Καλλιφατίδη
Απόπειρα, 1988

Λος Άντζελες: τα σκοτεινά μπαρ, οι μοναχικές νύχτες, οι παράξενοι έρωτες της μεγαλούπολης.
Κάθονταν και ρουφούσαν τα ποτά τους.
Απ' έξω ακουγόταν ο θόρυβος των αυτοκινήτων που ανεβοκατέβαιναν τη λεωφόρο Χόλιγουντ.
Ο ήχος ήταν συνεχής σαν παλίρροια, σαν κύματα, σαν τον ωκεανό, κι ήταν στ' αλήθεια ωκεανός: εκεί έξω είχε καρχαρίες, μπαρακούντα, μέδουσες, χταπόδια, οστρακόδερμα, φάλαινες, μαλάκια, σφουγγάρια, δράκαινες και όλα τα παρόμοια.
Μέσα βρίσκονταν σ' ένα απομονωμένο ενυδρείο.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Ιστορίες καθημερινές και αλλες ίσως οχι και τόσο. σ'ενα κόσμο βρώμικο και σκοτεινό, στον αληθινο κοσμο του Μπουκόφσκι.

4 σχόλια:

περιούσιος είπε...

Πραγματικά ο κόσμος του Μπουκόφσκι! Στην ιστορία, όπου ο αφηγητής ανταμώνει με ένα μεσήλικα επιτυχημένο μέθυσο συγγραφέα, έχω την εντύπωση ότι ο συγγραφέας αυτός είναι ο ίδιος ο Μπουκόφσκι, που φημιζόταν για την αγάπη του στο ποτό (στο "ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ" να δείτε τι έπινε). Πιο πολύ μου άρεσε το διήγημα "350 κιλά, αν το είπα σωστά.

κοπρόγατα είπε...

Γεια σου περούσιε! γενικα οι ιστοριες και τα ποιηματα του ειναι λιγο πολυ αυτοβιογραφικα. και η αληθεια ειναι οτι επινε "αρκετα". ολοι ομως οι ανθρωποι με ευαισθησίες το ριχνουν στις καταχρησεις που και που..

περιούσιος είπε...

Αυτός, όμως, το παράκανε με τις καταχρήσεις, κοπρόγατά μου! Διαβάζεις το "ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ" ή τον "ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ" και αισθάνεσαι ότι θα καταντήσεις και εσύ αλκοολικός. Πάντως, η γραφή του είναι απολαυστική και δεν κουράζει καθόλου. Και, πράγματι, οι περισσότερες ιστορίες του είναι αυτοβιογραφικές. Το alter ego του, ο Χένρι Τσινάσκι, πρωταγωνιστεί στα περισσότερα έργα του.

sa είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,AV女優,聊天室,情色,性愛