Κυριακή, Νοεμβρίου 14

Kitchen

γραμμένο το 1988, το Kitchen, είναι το πρώτο βιβλίο της Banana Yoshimoto, μιας αρκετά διάσημης συγγραφέα της Ιαπωνίας που απέσπασε αρκετά βραβεία μετά την έκδοση του. έχοντας διαβάσει Ιαπωνική λογοτεχνία, είπα να δοκιμάσω και κάτι πιο σύγχρονο.

το βιβλίο με περίμενε στο ράφι απο το 2005 σχεδόν, και το διάβασα σχετικά γρήγορα προσπαθώντας να βρω τι με κρατάει. το συγκεκριμένο είναι μεταφρασμένο απο τα Ιαπωνικά, στα αγγλικά και δεν ξέρω αν με κούρασε το βιβλίο αυτό καθ αυτό, ή η κακή του μετάφραση.
η ιστορία ξεκινάει μ'ενα θάνατο και συνεχίζει με θάνατο. Περιγράφει την μοναξιά, και συγκεκριμένα την μοναξιά δυο ανθρώπων με κοινές εμπειρίες (θανάτου). κάπου κάπου παρατηρείς εικόνες από το Τόκιο και μυρωδιές απο κουζίνες και μαγειρικές. το τέλος μου άρεσε, αλλά περίμενα αρκετά γι αυτό μέσα απο επαναλήψεις και παραλήψεις.

το βιβλίο επίσης αποτελείται και απο ένα δεύτερο μέρος, μια νουβέλα, το Moonlight Shadow, στο ίδιο μοτίβο με το Kitchen.
δεν θέλω να πώ περισσότερα γιατί θα το του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία, διαβάζοντας το μεταφρασμένο στα ελληνικά αυτή τη φορά

έχει γίνει και ταινία. και θα το πάω στα άκρα να δω και την ταινία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα θα το πάω στα άκρα, θα δω και την ταινία!
Περιμένουμε γνώμη!